Niet aan de grote klok hangen

Niet iedereen in de familie weet dat ik colitis heb, enkel mijn dichte familie en mijn schoonouders. Ik wil het niet aan de grote klok hangen, ik vind niet dat iedereen daar zaken mee heeft.

Dat is niet altijd evident want als mensen het niet weten, kunnen ze er ook geen rekening mee houden. Zo moesten we onlangs naar een trouwfeest van familie van mijn man waar er hapjes à volonté werden opgediend. De gerechten die ik niet mag eten, geef ik dan stiekem aan mijn man, maar dat vindt hij helemaal niet erg.

Mijn gezin, collega’s en ook onze vrienden reageren heel begripvol. Mijn moeder is verpleegster en kende de ziekte al, maar ook de mensen die niet wisten wat colitis is, stonden meteen klaar met allerhande recepten of morele steun.

Zo gaf een vriendin een etentje voor haar verjaardag en heeft ze speciaal voor mij gluten- en lactosevrij gekookt. Ook na de begrafenis van mijn grootvader werd er rekening gehouden met mijn dieet. Het is heel leuk om op steun te kunnen rekenen op dat vlak.

Deel deze pagina

Annelies over ...


Annelies heeft colitis ulcerosa