Patiënten en mensen uit hun omgeving vertellen over hun leven met colitis.

Al onze auteurs

Annelies
Annelies heeft colitis ulcerosa

Hej, ik ben Annelies, 37 jaar oud en mama van Senne en Elise. Ik werk halftijds als leerkracht. Ik had al enkele jaren last van mijn darmen tot in 2016 colitis werd vastgesteld. Ik heb de ziekte onder controle dankzij medicatie en een lactose- en glutenvrij dieet.

Annelies

Alle verhalen van Annelies

Colette
Colette heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Colette, 40 en al 13 jaar colitis-patiënt. Na een moeilijke periode heb ik mijn ziekte min of meer onder controle. Na mijn halftijdse dagtaak ga ik rusten en dan kan ik weer iets doen: ofwel afspreken met vrienden of gaan sporten.

Colette

Alle verhalen van Colette

Daisy
Daisy heeft colitis ulcerosa.

Ik ben Daisy, 58 jaar en heb al 12 jaar colitis ulcerosa. Ik ben gehuwd met Bart. Samen hebben we twee kinderen, één kleinkind en eentje op komst. Ik sta al meer dan 30 jaar in het onderwijs. De laatste drie jaar is dat niet meer vóór de klas, maar als GOK- en taalbeleidscoördinator. Via medicatie is de ziekte nu min of meer onder controle. Samen met mijn man probeer ik nog volop te genieten van de kleine dingen in het leven.

Daisy

Alle verhalen van Daisy

Elke
Elke is de zus van blogger Karen, die al 12 jaar colitis ulcerosa heeft.

Hoi,

 

Ik ben Elke (44), de zus van Karen die hier op de blog  vertelt over hoe ze twaalf jaar geleden colitis ulcerosa kreeg. Ik maakte van nabij mee hoe ze jarenlang worstelde met haar ziekte en vooral met het vinden van de juiste behandeling. Sinds haar pouch is ze officieel genezen.

Elke

Alle verhalen van Elke

Frederika en Deborah
Frederika en Deborah zijn IBD-verpleegkundigen

Frederika en Deborah zijn IBD-verpleegkundigen in het UZA-ziekenhuis in Antwerpen. Zij vormen het aanspreekpunt  voor de patiënten met ziekte van Crohn en colitis ulcerosa van de IBD-kliniek.

Frederika en Deborah

Alle verhalen van Frederika en Deborah

Gina
Gina’s partner heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Gina, 52 jaar oud en getrouwd met een colitis ulcerosa-patiënt. We zijn al 16 jaar samen. Als we niet aan het werk zijn in onze zaak, brengen we tijd door met onze vier kinderen of trekken we er even op uit.

Gina

Alle verhalen van Gina

Inge
Inge heeft colitis ulcerosa

Hoi,

Ik ben Inge (38) en ik heb al 17 jaar colitis ulcerosa. Ik ben getrouwd met Kristof en ik ben mama van drie prachtige kinderen. Het heeft lang geduurd voor ik mijn ziekte volledig aanvaard heb. Nu ben ik klaar om mijn verhaal te delen met andere patiënten.

Inge

Alle verhalen van Inge

Inge
Inge heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Inge en ik heb sinds 2003 colitis ulcerosa. Al kwam ik dat pas jaren later te weten. Ik ben nog steeds op zoek naar een goede balans tussen werken, mijn ziekte en een gepaste behandeling. Mijn vrije tijd breng ik het liefste door in de natuur, met vrienden en mijn partner.

Inge

Alle verhalen van Inge

Jurgen
Jurgen heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Jurgen, 46 jaar en al 6 jaar colitis ulcerosa patiënt. Ik heb al enkele jaren een pouch – een inwendige stoma – waardoor mijn ziekte nu geen grote hinder meer is. Gelukkig maar, want zo kan ik werken en volop genieten van de leuke momenten met mijn vrouw en zoon.

Jurgen

Alle verhalen van Jurgen

Karen
Karen heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Karen (42) en 14 jaar geleden kreeg ik de diagnose van colitis ulcerosa. Ik heb mijn leven serieus moeten aanpassen, maar heb nu een gezonde balans gevonden om mijn werk met mijn ziekte te verzoenen. Officieel ben ik genezen sinds ik een pouch heb. Ik heb sinds 2014 ook mijn eigen yogastudio. Iedereen die interesse heeft in een les om kennis te maken met de verschillende soorten yoga, is welkom.

Karen

Alle verhalen van Karen

Katia
Katia heeft colitis ulcerosa

Hoi,

Ik ben Katia, 43 jaar oud en een bewuste happy single. Als ik niet aan het werk ben in het ziekenhuis, doe ik vrijwilligerswerk voor de volleybalclub. Mijn colitis ulcerosa en ik gaan al sinds mijn 21e verjaardag samen door het leven.

Katia

Alle verhalen van Katia

Katrien
Katrien heeft colitis ulcerosa

Hallo, ik ben Katrien, 49 jaar. Ik woon samen met mijn kat, en heb een heel bijzondere band met mijn identieke tweelingzus. Een jaar of vijf geleden kreeg ik te horen dat ik colitis heb.

Katrien

Alle verhalen van Katrien

Liesbeth
Liesbeth Moortgat is IBD-verpleegkundige

Liesbeth Moortgat werkt al meer dan 20 jaar als verpleegkundige. Ze startte op de dienst oncologie. Daarna specialiseerde ze zich in gastro-enterologie en IBD. Sinds 2016 werkt ze officieel als IBD-verpleegkundige in het AZ Delta Roeselare.

Liesbeth

Alle verhalen van Liesbeth

Liliane
Liliane’s dochter Ann heeft Crohn

Hallo, ik ben Liliane en ik woon samen met mijn dochter Ann die al 21 jaar de ziekte van Crohn heeft. Ann kreeg op haar 21ste de diagnose. Met vallen en opstaan hebben we samen de ziekte een plaats in ons leven kunnen geven. Toch heeft Ann het er soms best wel moeilijk mee. Op die momenten probeer ik haar zoveel mogelijk te steunen. Doordat we samenwonen kan ik er op elk moment van de dag voor haar zijn.

*De persoon op de foto is niet echt Liliane.

Liliane

Alle verhalen van Liliane

Maïkel
Maïkel heeft colitis ulcerosa.

Hallo,

Ik heet Mäikel en ben colitispatiënt. Onlangs werden mijn dikke darm en rectum tijdens een zware operatie verwijderd. Vandaag leef ik met een stoma. Mijn levenskwaliteit is er dankzij die ingrepen sterk op vooruit gegaan. Maar het allerbeste nieuws is dat ik binnenkort vader word!

Maikel

Alle verhalen van Maikel

Muriel
Muriel is onze Takeda reporter

Hallo, ik ben Muriel en ik ben Patient Advocacy Manager bij Takeda Pharmaceuticals. Met deze blog willen wij een platform aanbieden waar patiënten en hun omgeving hun eigen authentieke verhalen kunnen brengen. Via persoonlijke verhalen willen we de context van de ziekte schetsen waarbij we ons minder richten op medische informatie. Zo proberen we het leven van de IBD-patiënt en de omgeving comfortabeler te maken. Daarnaast informeren we IBD-patiënten en de omgeving ook over evenementen rond IBD, praten we met specialisten en brengen we verslag uit.

Muriel

Alle verhalen van Muriel

Nathalie
Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn

Na twee jaar gewerkt te hebben als landmeter, besloot Nathalie dat haar gezondheid voorrang kreeg. Ze kon haar job niet langer combineren met haar ziekte. Ze besloot zich te specialiseren in Voedings-en Dieetkunde met een focus op IBD-patiënten.

Nathalie

Alle verhalen van Nathalie

Siegrid
Siegrid heeft sinds 2014 colitis ulcerosa.

Hallo!

Ik ben Siegrid. Ik ben 28 jaar, en sinds 2014 hebben ze bij mij colitis ulcerosa vastgesteld. Ik woon samen met mijn vriend in de landelijke gemeente Hoegaarden. De mooie natuur en de velden geven me rust. Sporten en bewegen helpen mij heel erg om met mijn ziekte om te gaan. Op mijn blog SOS Colitis  deel ik mijn ervaringen, recepten en tips voor mensen met een darmziekte. Als ik anderen kan helpen, ben ik gelukkig.

Siegrid

Alle verhalen van Siegrid

Yasmin
Yasmin heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Yasmin en sinds kort werd bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld. Ik ben altijd al bezig geweest met voeding, maar door mijn ziekte ga ik er nu nog bewuster mee om. Als ik niet voor de klas sta, bundel ik mijn favoriete recepten op mijn blog.

Wil je recepten van Yasmin ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan haar blog Geregeld Goesting. Of kijk eens op haar Facebook en Instagram-pagina.

Yasmin

Alle verhalen van Yasmin

Leven met colitis