Geen cava

Voor mijn ziekte was ik bezig met gezonde voeding, maar nooit op een extreme manier. Ik at redelijk normaal en probeerde de inname van suikers en vetten te beperken. Omdat ik nu veel bezig ben met voeding, ga ik iets minder op restaurant. Ik doe het nog, maar heel bewust.

Het eten dat ik voor mezelf kook, verteer ik namelijk nog altijd het best. Als ik dan eens op restaurant ga, heb ik erna fiftyfifty kans dat ik last krijg. Zelfs al bestel ik iets gluten- en lactosevrij.

Tijdens yoga-opleidingen krijgen we ook altijd vegetarische maaltijden. Dan heb ik nooit last van mijn darmen. Bij klassieke restaurants is dat wel het geval, dus ik probeer die toch te vermijden. Ik drink af en toe een glaasje wijn bij het eten. Dat lukt best prima. Cava daarentegen verdraag ik niet. Wat ik wel jammer vind, want ik vond dat vroeger echt heel lekker.

Deel deze pagina

Karen over ...


Karen heeft colitis ulcerosa