Heerlijke havermoutcrumble

Af en toe snak ik naar een tussendoortje. Deze havermoutcrumble is een gezond alternatief. Soms maak ik het ook als ontbijt, als ik eens zin heb in iets anders.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 15 minuten

Porties: 4

Klaar in: 30 minuten bakken in de oven

 

Ingrediënten:

  • 70 gram havermout
  • 60 gram amandelmeel
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels roomboter of kokosolie
  • Een snuifje zout
  • 200 gram bramen of ander rood fruit
  • 140 gram appel

 

icoon koken

Stap voor stap:

1.

Verwarm de oven voor op 180°C

2.

Snijd de appel in stukjes

3.

Doe de appel en de bramen in een ovenschotel

4.

Meng de havermout, amandelmeel, ahornsiroop, zout en roomboter tot een kruimelig geheel.

5.

Doe de crumble bovenop het fruit.

6.

Bak de crumble 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn