Recept: Appelmuffins

Appelmuffins, een heerlijk tussendoortje tijdens winterse dagen. En je huis ruikt er zo lekker door! Je kan de ingrediënten van dit recept makkelijk aanpassen naargelang jouw persoonlijke voorkeur. Kies bijvoorbeeld voor een glutenvrije of lactosevrije variant.

Voorbereiding: 20 minuten

Porties: 4 muffins

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 115 gram havermout. Kies voor een glutenvrije variant indien nodig.
  • 10 gram amandelpoeder. Dit kan je weglaten als je geen noten kunt verdragen.
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 eetlepel vloeibare boter. Ben je lactose-intolerant, kies dan voor sojaboter. 
  •  240 ml magere melk. Vervang door een lactosevrije variant indien nodig. 
  • ½ ei
  • 12 gram ahornsiroop
  • 1 kleine appel
  • ½ koffielepel kaneel
  • 30 gram rozijnen. Dit is een extraatje en kan je gerust weglaten. 

icoon cooking

Stap voor stap:

1.

Verwarm de oven voor op 180°C

2.

Meng al de droge ingrediënten in een kom. (havermout, amandelpoeder, bakpoeder, zout en kaneel)

3.

Meng alle vochtige ingrediënten in een aparte kom (boter, melk, ei en ahornsiroop)

4.

Voeg de vochtige ingrediënten toe aan het mengsel van de droge ingrediënten. Laat alles even staan zodat de havermout het vocht kan opnemen.

5.

Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

6.

Meng de appel en de rozijnen onder het deeg.

7.

Verdeel het deeg in muffinvormpjes.

8.

Bak 30 minuten op 180°C

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn