Recept: Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes zijn heerlijk, én je kan ze heel makkelijk zelf bakken. Perfect om bijvoorbeeld samen met de kinderen te maken. Zelf voeg ik nooit suiker toe aan dit recept. Dat maakt van deze koekjes het perfecte gezonde tussendoortje.

Voorbereiding: 20 minuten 

Bereiding: 25 minuten 

Aantal personen: 4 

Ingrediënten: 

  • 10 gram amandelen 
  • 1 banaan 
  • 50 gram havermout 
  • 10 gram gemalen kokos 
  • 15 gram rozijnen 
  • 10 gram vloeibare margarine 

 

Stap voor stap

1.

Verwarm de oven voor op 180°C

2.

Hak de amandelen en de rozijnen fijn

3.

Prak de banaan fijn met een vork

4.

Meng met de amandelen, havermout, kokos, rozijnen en margarine

5.

Bedek een bakplaat met bakpapier

6.

Maak met een lepel kleine hoopjes en leg ze op de bakplaat

7.

Bak de koekjes 25 minuten in de oven

8.

Laat ze afkoelen op een rooster

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn