Recept: Kalkoen en chili met zoete aardappel

Dit is één van mijn favoriete gerechten voor heel het gezin. Eenvoudig, lekker en enorm voedzaam. De zoete aardappel en kalkoen zijn licht verteerbaar en voorzien je van de nodige voedingsstoffen.

Voorbereiding : 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Porties: 4
Klaar in: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels knoflookolie
  • 500 gram kalkoengehakt
  • 1 gesneden rode paprika (kan vervangen worden door een extra wortel)
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gehakte komijn
  • ¼ theelepel chilipoeder (gluten-, ui- en knoflookvrij) (optioneel)
  • ¼ theelepel paprikapoeder (optioneel)
  • 1 laurierblad
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 1 groene paprika (kan vervangen worden door een extra wortel)
  • 1 blik uitgelekte maïs
  • 250 ml tomatenpuree (ui- en knoflookvrij)
  • 180 ml water
  • 1 geschilde zoete aardappel in blokjes
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander

icoon cooking

Stap voor stap

1.

Verhit de knoflookolie op een middelmatig vuur. Voeg de kalkoen toe en roer om met een spatel. Na zo’n vijf minuten begint het vlees bruin te zien. Voeg nu de paprika toe en blijf 3 minuten roeren.

2.

Voeg zout, komijn, chilipoeder (optioneel), paprikapoeder en het laurierblad toe. Roer gedurende één minuut door elkaar.

3.

Voeg nu ook de tomatenblokjes en het sap toe, samen met de chili, maïs, tomatenpuree, water en zoete aardappel. Breng aan de kook en laat vervolgens 25 minuten sudderen op een laag vuurtje. Plaats daarbij het deksel op de pot en roer af en toe om tot de zoete aardappel mooi gaar is.

4.

Werk af met verse koriander en dien het geheel warm op.

 

  • 390 calorieën
  • 44 gram proteïnen
  • 16 gram vet, waarvan 3 gram verzadigde vetten
  • 29 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels
  • 1326 milligram natrium

 

 

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn