Recept: Rode poon met courgette en Oost-Indische kers

Ben jij al eens graag creatief in de keuken? Dan is dit gerecht er zeker eentje om uit te proberen. Snel, makkelijk en toch anders. Smakelijk!

 

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Porties: 2
Klaar in: 25 minuten

 

Ingrediënten

  • Rode poon, 1 stuk
  • Courgette, 1 stuk
  • Tomaat, 1 stuk
  • Oost-Indische kers
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
icoon cooking

 

Stap voor stap

1.

Kruid de rode poon met een snufje peper en zout.
Wikkel de Oost-Indische kers rond de rode poon zodat die volledig ingepakt is.

2.

Snij de courgette in vier stukken.

3.

Stoom de rode poon en de courgette tot ze gaar zijn.
Stoom ook de courgettebloem.

4.

Blancheer en ontpel de tomaat.
Haal er ook de zaadjes uit en snij in kleine blokjes.
Vermeng dit met een eetlepel olijfolie en een snufje peper en zout.
Laat de tomaat uitdrogen en hou de olie opzij.

5.

Schik de poon en de courgette op een bord
en dresseer de tomatenolie over de poon en courgette.

 

Smakelijk!

Deel deze pagina

Iris over ...


Iris is onze Takeda reporter