Recept: Yoghurtmuffins met blauwe bessen

Een muffin met een stomende tas koffie of thee smaakt altijd. Deze lichte variant op basis van yoghurt is perfect voor IBD-patiënten.

 

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Porties: 12 grote muffins
Klaar in: 40 minuten

Ingrediënten

  • 375 gram zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • ½ koffielepel zout
  • 2 eieren
  • rasp van één citroen of sinaasappel
  • 2 eetlepels citroensap of sinaasappelsap (vers)
  • 80 gram tagatesse
  • 100 ml olie
  • 250 ml yoghurt
  • 100 gram blauwe bessen of een vruchtenmengeling (diepvries)
icoon cooking

 

Stap voor stap

1.

Meng de bloem met het bakpoeder, het zout, de eieren en de tagatesse.

2.

Voeg al roerend de yoghurt, citroen- of sinaasappelrasp en het sap toe. Meng dit tot een gladde massa. Schep er voorzichtig de bessen of vruchtenmengeling onder.

3.

Vul de muffinvormen voor 2/3 met het mengsel.

4.

Zet ze gedurende 3 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C en bak ze vervolgens 20 minuten op 180°C.

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn