Voeding

Ik kies voor duurzaam, gezond én lekker

Ik combineer al jaren een gezond voedingspatroon met lekkere recepten. Nadat ik de diagnose van de ziekte van Crohn kreeg, moest ik nog meer op mijn voeding letten. Sindsdien ga ik er nog bewuster mee om. Ik ben elke dag bezig met eten. Op een positieve manier want ik hou van lekker eten.

Lees meer

VIDEO: Topchef kookt voor een Crohn-patiënt

Crohn-patiënt Niek Vermeersch werkt als make-up artist en houdt van lekker en gezond eten. Dat is niet altijd even makkelijk omdat hij als Crohn-patiënt bepaalde voedingsmiddelen slecht verdraagt. Tijdens zijn zoektocht naar lekkere en gezonde recepten krijgt hij hulp van Kim, de chef van het Gentse restaurant Roots.

 

Lees meer

Afspreken onder voorbehoud

Voor mijn ziekte was ik nooit thuis, ik was een echte levensgenieter op alle vlakken. Reizen, zeilen, op restaurant gaan, … Ik vond het allemaal fantastisch. Dat is allemaal veranderd. Ik volg een strikt dieet, waardoor het moeilijk is om op restaurant te gaan. Als ik dan toch op restaurant ga, probeer ik de juiste keuzes te maken. Zo niet, moet ik er de volgende dag voor boeten.

Lees meer

Ziekte bespreekbaar maken

Na mijn blogposts en het interview met Nina magazine kreeg ik veel positieve reacties. Zowel van collega’s of ouders als van verre familie. Ik twijfelde even om het interview met Nina te doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Door ermee naar buiten te komen, wordt de ziekte meer bespreekbaar. Wie weet zijn er ouders op mijn school die ook patiënt zijn en er nu wel over durven praten?

Lees meer

Stress en vuile frituurolie

Na mijn eerste ziekenhuisopname ben ik – met uitzondering van een opstoot in 2004 – gelukkig nooit meer zo ziek geweest. Ik heb af en toe wel last, maar het is nooit zo erg dat ik niet kan gaan werken of alles moet laten vallen. Als ik elke dag enkele uren kan rusten na mijn werk en stress vermijd, dan voel ik me best prima.

Lees meer

Schuldgevoel

Ik denk dat er weinig colitis ulcerosapatiënten bewust de keuze maken om ondernemer te worden. We baten samen een zaak uit als begrafenisondernemers en onze werkdag eindigt vaak heel laat. Aangezien we zelfstandig zijn, is er niemand anders om het werk op te vangen. Andy’s ziekte is een deel van ons leven, net zoals onze zaak een deel van ons leven is.

Lees meer

Boekweitmeel en sojaroom

In theorie mag ik van mijn arts alles eten wat ik wil. Toch kies ik bewust voor een lactosevrij en glutenarm dieet. Voor lactose ben ik al heel mijn leven intolerant en op aanraden van een alternatieve arts, eet ik zo weinig mogelijk gluten. Ik weet dat de richtlijnen zeggen dat voeding geen rol speelt, maar ik merk toch dat ik mij beter voel als ik geen lactose en gluten eet.

Lees meer

Thema's