Wafels van zoete aardappel met avocado en quark

Als Crohnpatiënt merk ik dat dit gerecht me goed doet. Het maakt me helemaal zen! Met deze wafels, op basis van sojamelk en met een heerlijke topping, zet je een gezond en kleurrijk gerecht op tafel.

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 20 minuten

Porties: 10

Klaar in: 40 minuten

 

Ingrediënten voor 10 wafels:

  • 400 milliliter sojamelk
  • 250 gram bloem
  • 3 zoete aardappels
  • 2 eieren
  • bakpoeder
  • arachideolie

 

Ingrediënten voor topping:

  • 1 avocado
  • kwark
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • honing

Stap voor stap:

1.

Mix de bloem, de melk, de eieren, één eetlepel bakpoeder en een scheut arachideolie in een hoge maatbeker tot een glad beslag.

2.

Schil de zoete aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar.

3.

Doe de zoete aardappels daarna bij het beslag en mix nogmaals tot een glad beslag.

4.

Verhit het wafelijzer en bak er de wafels mee.

5.

Snij de avocado in zijn lengte doormidden, pel en ontpit hem. Snij de twee stukken in schijfjes.

6.

Leg de avocado op de gebakken wafels. Kruid ze af met zwarte peper en grof zeezout. Lepel er vervolgens wat kwark bij.

7.

Werk het geheel af met (bloemen)honing.

 

Smakelijk!

Deel deze pagina

Yasmin over ...


Yasmin heeft de ziekte van Crohn