Ik wil de ziekte onder de aandacht brengen

Als lid en vrijwilliger van CCV-vzw, vind ik het belangrijk dat iedereen – ook mensen uit mijn regio – IBD beter leert kennen. Daarom organiseerde ik op de afgelopen Wereld IBD-Dag een actie in Staden, de gemeente waar ik woon.

Ik contacteerde burgemeester Francesco Vanderjeugd die zelf voorstelde om als gemeente iets te doen. Mijn oorspronkelijk voorstel was om enkele openbare gebouwen in het paars op te lichten maar dat bleek praktisch niet haalbaar. We kozen er dan voor om infobrochures uit te delen in het gemeentehuis en om alle personeelsleden een paars lintje te laten dragen. Die lintjes zijn het internationale symbool voor IBD. Mijn persbericht leidde zelfs tot een post op de Facebook-pagina van de stad Kortrijk en tot een artikel in het tijdschrift Libelle.

Het zijn kleine stappen, maar op die manier wordt er alsmaar meer over gepraat. Zo kunnen we de ziekte beetje bij beetje bekender maken. Nog te vaak is er heel wat onwetendheid over en onbegrip voor IBD.

Deel deze pagina

Inge over ...


Inge heeft colitis ulcerosa