“Zelfs mét een toiletpas niet naar het toilet mogen is heel frustrerend”

Wanneer ik last heb van krampen of hevige buikpijn, moet ik binnen de minuut naar het toilet kunnen. Dat lukt heel vaak niet, omdat mijn toiletpas nog niet wettelijk afdwingbaar is. Dat is voor patiënten met colitis ulcerosa of Crohn heel frustrerend.

 

Door mijn colitis is het voor mij een hele opgave om in openbare ruimtes te komen. Aangezien ik heel vaak geweigerd word in handelszaken, heb ik altijd een survivalkit mee. Daar zit standaard vers ondergoed en een nieuwe broek in. Het feit dat je zo’n survivalkit moet gebruiken is nog altijd zeer schrijnend.

Om deze situaties te vermijden zou de toiletpas wettelijk afdwingbaar moeten worden. Teken daarom onze petitie en steun alle IBD-patiënten in België.

Deel deze pagina

Inge over ...


Inge heeft colitis ulcerosa