Zomerse miniquiches met courgetti

Zomer, dat betekent courgettetijd. Deze miniquiches passen dus helemaal in het seizoen. Ze smaken bovendien heerlijk, ik ben grote fan! Met een fris slaatje erbij kan dit zo doorgaan voor een lekkere, lichte én gezonde maaltijd.

Voorbereiding: 25 minuten 

Bereiding: 40 minuten in de oven

Porties: 6

Klaar in: 25 minuten + 40 minuten in de oven

Ingrediënten:

  • 6 bakvormpjes
  • 4 tenen look
  • 4 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 gele of groene courgette
  • 1 bol mozzarella
  • verse bieslook
  • peper
  • zout (met look)

icoon cooking

Stap voor stap

1.

Meng de eieren met de tenen geperste look, verse bieslook, peper en zout met look. Snij de bol mozzarella in kleine blokjes en meng ze bij het eiermengsel.

2.

Schil met een spiraalsnijder slingers van de courgette. Knip 12 hoopjes slingers bij elkaar.

3.

Rol de bladerdeeg open en steek er met de bakvormpjes het deeg uit. Verdeel de velletjes deeg in de bakvormpjes en prik met een vork een paar gaatjes in de bodempjes.

4.

Leg er vervolgens per bakvormpje één hoopje courgetti in. Verdeel er daarna het eimengsel in en leg er ten slotte de andere zes hoopjes courgetti op.

5.

Bak de quiches in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180° en werk af met extra verse bieslook.

Smakelijk!

Deel deze pagina

Yasmin over ...


Yasmin heeft de ziekte van Crohn