Zonder BedNet was het dit jaar niet gelukt

Mijn omgeving is goed op de hoogte van mijn ziekte. Mijn vriendinnen helpen mij altijd zoeken naar een toilet en hebben me ook altijd gesteund. Ik heb de ziekte al enkele jaren, dus het is voor hen niet zo’n aanpassing om er rekening mee te houden.

Ook op school heb ik er nooit een geheim van gemaakt. Al mijn leerkrachten en klasgenoten weten dat ik ziek ben. Ik mag op gelijk welk moment naar het toilet gaan en ik gaf al een spreekbeurt waarin ik uitlegde wat colitis ulcerosa precies is.

Mode is mijn passie

Ik studeer mode en ben daar ook in mijn vrije tijd mee bezig. Naaien helpt me echt ontspannen. Ik heb thuis een naaimachine en een volledig uitgerust atelier. Later wil ik het liefste zelf leerkracht worden zodat ik mijn passie kan delen met anderen. Ik pieker daar soms wel over. Hoe kan ik leerkracht worden als ik altijd zo ziek ben? Ik hoop dus dat het snel beter wordt zodat ik verder kan studeren.

Het afgelopen jaar heb ik jammer genoeg veel school gemist omdat ik te ziek was. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van Bednet, waardoor ik toch met glans mijn jaar heb kunnen afmaken. Aan het begin van het schooljaar kreeg ik een grote doos met een computer, een printer en allerhande spulletjes die ik het hele schooljaar lang gratis mocht gebruiken. Mijn leerkrachten stuurden me mijn taken door, zodat ik alles thuis kon doen.

Deel deze pagina

Emmely over ...


Emmely heeft colitis ulterosa